![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqiAkcyz-BEJKeW2o5ALEdnK64PQsbgKiSrIjXvOPRbnPtFu_dEKPGhZpSwzPloFa46HMIgZyj0F-lwjv_vTq5TtIyL9rkD4z7AtdvHpsRyCvEftcGXoD33TcekD-EJeQzDLw43oTRaDokfPg0nn_hpXuKWOw6zvVcpkbpSINN8p5kXTbF5We3esfU/w640-h480/Chicken%20Momos.jpeg)
Ingredients:
1 cup Plain Flour
1 Cup Chicken Mince
1 tsp Cooking oil
1 tsp salt
1 tsp Turmeric powder
1 tsp Red chilli powder
1 tsp Chopped Green Chilli
1 tsp Chopped Coriander
1 tsp cumin powder
1 tsp Corriander Powder
Water for dough as you required
Method:
First of all, take a pan and add plain flour and salt to it.
Add cooking oil or melted butter to it and make a perfect dough.
Then take another pan and add chicken mince to it.
Add salt,red chilli powder, turmeric powder cumin powder cooking
oil chopped green chilli and chopped coriander.
Mix it well.
Then make a roti of plain flour and cut it into a small circle-shaped
mould.
Then add a pinch of chicken mince and close the top.
Then take another pan add water in it.
Then place a stand in it.
Boil the water for five to ten minutes on medium to high flame.
Place the chicken momos on to a stand which has pores in it.
First grease the stand properly.
Place this stand on the pan which has boiled water in it.
Cook for fifteen to twenty minutes on medium to high flame.
Yummy Chicken momos are ready to serve.
اجزاء:
1 کپ میدہ
1 کپ چکن کا قیمہ
1 چمچ کھانا پکانے کا تیل
1 چمچ نمک
1 چمچ ہلدی پاؤڈر
1 عدد سرخ مرچ پاؤڈر
1 چمچ کٹی ہوئی ہری مرچ
1 چمچ کٹا ہوا دھنیا
1 چمچ زیرہ پاؤڈر
1 چمچ دھنیا پاؤڈر
آپ کی ضرورت کے مطابق پانی
طریقہ:
سب سے پہلے ایک پین لیں
اور اس میں سادہ میدہ اور نمک ملا دیں۔
اس میں کوکنگ آئل یا پگھلا
ہوا مکھن شامل کریں اور ایک بہترین آٹا بنائیں۔
پھر ایک اور پین لیں اور
اس میں چکن کا قیمہ ڈالیں۔
نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی
پاؤڈر زیرہ پاؤڈر کوکنگ آئل کٹی ہوئی ہری مرچ اور کٹا دھنیا شامل کریں۔
اسے اچھی طرح مکس کریں۔
پھر میدہ کی روٹی بنائیں
اور اسے چھوٹے دائرے کی شکل میں کاٹ لیں۔
پھر ایک چٹکی چکن کیما
ڈالیں اور اس کو بند کر دیں۔
پھر ایک اور پین لیں اس
میں پانی ڈالیں۔
پھر اس میں اسٹینڈ رکھیں۔
پانی کو درمیانی آنچ پر
پانچ سے دس منٹ تک ابالیں۔
چکن موموس کو اسٹینڈ پر
رکھیں جس میں سوراخ ہوں۔
سب سے پہلے اسٹینڈ کو اچھی
طرح تئل لگالیں
اس اسٹینڈ کو پین پر رکھیں
جس میں ابلا ہوا پانی ہے۔
درمیانی تا اونچی آنچ پر
پندرہ سے بیس منٹ تک پکائیں۔
مزیدار چکن موموس پیش کرنے
کے لیے تیار ہیں۔
Kmal
ReplyDeleteThanks
DeleteNice
ReplyDeleteThanks
DeleteVery Nice Great
ReplyDeleteThanks
Delete