White Forst Cake Without Oven


White Forst Cake Without Oven

Ingredients:

2 Cup Plain Flour

6 Eggs

1.5 tsp Baking Powder

Few Drops of Vanilla Essence

White Grated Chocolate

Whipped Heavy Cream

2 Cup Cherries

2 cups Powdered sugar

Method:

Strain all the dry ingredients such as plain flour and bakingpowder.

Then mix all the dry ingredients well.

Then Take the white portions of eggs.

Beat it well until it becomes smooth.

Now take a Yellow potion of eggs and beat it well.

Now mix yellow and white portions and mix it well.

Then add a few drops of vanilla essence and mix it well.

Then gradually add sugar and beat it.

When all sugar mixes well then add slowly plain flour and mix it with the help of a hand beater.

When all the plain flour is added. Then take a cake mold and grease this with oil or melted butter.

Place butter paper and add all the batter in it.

Preheat the pan in which the cake is cooked.

Bake the cake for 35 to 40 minutes on medium to low flame.

After 40 minutes when it bakes fully then stay it at room temperature.

When the cake cools then divide this into three layers.

Add cherries and cream on each layer.

Melt the white chocolate and mix it with whipped heavy cream.

Cover the whole cake with cream.

Then decorate the whole cake with grated white chocolate.

Decore with cherries.

Yummy and creamy white forst cake is ready enjoy it and serve it.

اجزاء:

2 کپ سادہ میدہ

6 انڈے

1.5 چائے کا چمچ بیکنگ پاؤڈر

ونیلا ایسنس کے چند قطرے۔

سفید کٹی ہوئی چاکلیٹ

کریم

2 کپ چیری

2 کپ پاؤڈر چینی

طریقہ:

تمام خشک اجزاء جیسے سادہ آٹا اور بیکنگ پاؤڈر چھان لیں۔

پھر تمام خشک اجزاء کو اچھی طرح مکس کر لیں۔

پھر انڈوں کے سفید حصے لے لیں۔

اسے اچھی طرح پھینٹیں یہاں تک کہ یہ ہموار ہو جائے۔

اب انڈوں کی زرد ی لیں اور اسے اچھی طرح پھینٹ لیں۔

اب اس میں پیلے اور سفید حصے کو ملا کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

پھر اس میں ونیلا ایسنس کے چند قطرے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

پھر آہستہ آہستہ چینی ڈال کر پھینٹ لیں۔

جب تمام چینی اچھی طرح مکس ہو جائے تو آہستہ آہستہ سادہ میدہ ڈال کر ہینڈ بیٹر کی مدد سے مکس کریں۔

جب تمام میدہ شامل ہو جائے۔ پھر کیک کا سانچہ لیں اور اس میں تھوڑا سا آئل لگا لیں

بٹر پیپر رکھیں اور اس میں تمام بیٹر ڈال دیں۔

جس پین میں کیک پکانا ہے پہلے اسے گرم کریں۔

کیک کو 35 سے 40 منٹ تک درمیانی آنچ پر بیک کریں۔

40 منٹ کے بعد جب یہ پوری طرح پک جائے تو اسے ٹھنڈا کر لیں

جب کیک ٹھنڈا ہو جائے تو اسے تین تہوں میں تقسیم کریں۔

ہر لئیر پرچیری اور کریم شامل کریں۔

سفید چاکلیٹ کو پگھلائیں اور اسےکریم کے ساتھ ملائیں۔

پورے کیک کو کریم سے لگا لیں

پھر پورے کیک کو سفید چاکلیٹ سے سجائیں۔

چیری کے ساتھ سجاوٹ کریں۔

مزیدار اور کریمی سفید فورسٹ کیک تیار ہے سرو کریں۔

 

 

 

 

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.