Chicken Lasagna


Chicken Lasagna
Chicken Lasagna

Chicken Lasagna 

Chicken lasagne is my favorite dish. Here I am showing a very easy method to make this without making this oven. you can be made this in your pan on the stove. Let's see the ingredients of chickenlasagne.

Ingredients for ChickenLasagne 

Chicken Mince one kilogram it's optional you can use the mince of mutton or beef it's up to you Two large Sized Onion chopped finely Capsicum Red colored yellow colored and green colored if you do have not yellow and red capsicum then use chopped tomato and Corn. One tablespoon Ginger paste  chopped one tablespoon Garlic paste chopped salt according to your taste one tablespoon Red Chilli powder one Tablespoon Turmeric Powder One table spoon Cumin Powder One tablespoon crushed Red chili Powder One tablespoon Oregano optional  1.5 Tablespoon Coriander Powder Two big sized tomato Puree you can also use the Pizza sauce Cooking Oil as per need  Grated Cheese as you required but it's optional

Ingrdients for Lasange Sheet

Two Cups Of Plain Floor  Room Temperature Egg or Cooking oil it's up to you and four tables spoon of normal water

Ingredients for White Sauce

Four table spoon Cooking Oil you can also use butter Two table spoon Purpose flour one cup of milk 

Method For making ChickenLasagne

First of all, make the lasagne Sheet take a bowl add purpose flour and then add egg and water and make a perfect dough. Make a lasagne sheet according to the pan in which you want to make the lasagne. When sheets are done then ready white sauce For the white sauce add four tables spoon cooking for oil and then add purpose flour and fry this for three to four minutes on medium to low flame. Add Black pepper powder and salt. Then make the Chicken mince Add Cooking Oil and add chopped Garlic and fry this for four to five minutes on medium flame then add chopped onions then add mince and fry this for ten Add mince of chicken or beef or Mutton and fry this for ten to twenty minutes on high flame then add tomato puree to it and add salt red chili powder turmeric powder and black paper powder cumin powder oregano and chili flakes. Then add 1 tablespoon water and cook for twenty-five minutes on medium to low flame. Now take a pan in which you want to cook lasagne. Add tomato puree make a layer f tomato puree and sprinkle on it the chili flakes and oregano and then place the grated cheese and then place the lasagne sheet a
add chicken salad than in the same way layered each material, then cover the pan with a lid, and cook for twenty-five minutes on medium to low flame. after twenty-five minutes yummy and delicious chicken lasagne is ready. must try and enjoy this. minutes on high flame

چکن لاسنج

چکن لاسنج میری پسندیدہ ڈش ہے۔ یہاں میں اسے بغیر تندور کے بنانے کا ایک آسان طریقہ بتا رہا ہوں۔ آپ اسے چولہے پر اپنے پین میں بنا سکتے ہیں۔ آئیے چکن لسانجین کے اجزاء دیکھیں۔

چکن لاسنج کے اجزاء

چکن کا قیمہ ایک کلو اس کا اختیاری ہے آپ مٹن یا گائے کے گوشت کا کیما استعمال کر سکتے ہیں دو بڑے سائز کی پیاز باریک کٹی ہوئی شملہ مرچ سرخ رنگ کا پیلے رنگ کا اور سبز رنگ کا اگر آپ کے پاس پیلا اور سرخ شملہ مرچ نہیں ہے تو کٹے ہوئے ٹماٹر اور مکئی کا ایک چمچ استعمال کریں۔ ادرک کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچہ لہسن کا پیسٹ کٹا ہوا نمک آپ کے ذائقے کے مطابق ایک کھانے کا چمچ سرخ مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ ہلدی پاؤڈر ایک ٹیبل اسپون زیرہ ایک کھانے کا چمچ پسی ہوئی لال مرچ ایک کھانے کا چمچ اوریگانو اپنا اختیاری 1.5 ٹیبل اسپون دھنیا پاؤڈر دو بڑے سائز کا بنا لیں۔ پیزا ساس کوکنگ آئل حسب ضرورت گریٹڈ پنیر بھی استعمال کر سکتے ہیں لیکن یہ اختیاری ھے

لاسنج شیٹ کے لیے اجزاء

دو کپ سادہ منزل ایک کمرے کا درجہ حرارت انڈے یا کوکنگ آئل یہ آپ پر منحصر ہے اور چار کھانے کے چمچ نارمل پانی

وائٹ سوس کے لیے اجزاء

چار کھانے کے چمچ کوکنگ آئل آپ مکھن بھی استعمال کر سکتے ہیں دو کھانے کے چمچ مقصد آٹا ایک کپ دودھ

چکن لسنگنےنانے کا طریقہ

سب سے پہلے لسانگے کی چادر بنائیں ایک پیالے میں مقصد کا میدہ ڈالیں اور پھر انڈا اور پانی ڈال کر ایک بہترین آٹا بنائیں۔ جس پین میں آپ لسانگے بنانا چاہتے ہیں اس کے مطابق لسانگے کی چادر بنائیں۔ جب چادریں بن جائیں تو سفید چٹنی تیار ہے۔ سفید چٹنی میں چار کھانے کے چمچ کوکنگ آئل ڈالیں اور پھر مقصدی آٹا ڈالیں اور اس دشمن کو تین سے چار منٹ تک درمیانی آنچ پر بھونیں۔ کالی مرچ پاؤڈر اور نمک شامل کریں پھر چکن کا قیمہ بنائیں اور اس میں کٹا ہوا لہسن ڈالیں اور اس کو بھونیں۔ درمیانی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پھر کٹی پیاز ڈالیں پھر کیما ڈالیں اور تیز آنچ پر دس منٹ بھونیں چکن یا گائے کے گوشت یا مٹن کا کیما ڈالیں اور اسے دس سے بیس منٹ تک تیز آنچ پر بھونیں پھر اس میں ٹماٹر پیوری ڈالیں اور نمک لال مرچ پاؤڈر ہلدی پاؤڈر اور کالا ڈال دیں۔ پیپر پاؤڈر زیرہ پاؤڈر اوریگانو اور چلی فلیکس۔ اس کے بعد 1 ٹیبل اسپون پانی ڈالیں اور درمیانی تا دھیمی آنچ پر پچیس منٹ تک پکائیں۔ٹماٹر کی پیوری میں ٹماٹر پیوری کی تہہ ڈالیں اور اس پر چلی فلیکس اور اورجینو چھڑکیں اور پھر پسا ہوا پنیر ڈالیں اور پھر لسنگنے کی چادر رکھ دیںچکن سلان ڈالیں پھر اسی طرح ہر ایک مواد کو تہہ دار کریں، پھر پین کو ڈھکن سے ڈھانپیں اور پچیس منٹ تک درمیانی آنچ پر پکائیں، پچیس منٹ کے بعد مزیدار اور مزیدار چکن لاسنگے تیار ہے۔ ضرور آزمائیں اور لطف اٹھائیں۔

Important Tips For Kitchen

·         When you are in the kitchen must cover your head properly.

·         While cooking you must not use your mobile phone or any other thing.

·         Focus on your Cooking.

·         Cover all the things well.

·         Wash fruits and vegetables and other utensils well before use.

·         Waste your Kitchen dustbin daily.

·         Don’t store the garbage because it creates a foul smell which causes many diseases like cholera etc

·         During cooking must use Kitchen Gloves.

·         During Night open the windows of your kitchen as it is much necessary for ventilation.

·         Moreover, due to this, the temperature of the kitchen lowers.

·         Do dusting daily.

·         If you do have not any windows in your kitchen then must apply an exhaust fan in your kitchen as it takes away the warm air.

·         Switch off the stove and electric lights when these are not in use.

·         Check the Gas pipes and taps frequently.

·         During Cutting and frying be careful about yourself.

·         Don’t waste any food.

·      Dry ingredients (such as Grm masala Sanuf Nigella Sativa Cumin Kasuri methi etc) Keep these dry ingredients in the sunlight.

کھانا پکانے کے دوران اہم نکات 

جب آپ کچن میں ہوں تو اپنے سر کو اچھی طرح سے ڈھانپیں۔کھانا پکاتے وقت آپ کو اپنا موبائل فون یا کوئی اور چیز استعمال نہیں کرنی چاہیے۔اپنی کھانا پکانے پر توجہ دیں۔تمام چیزوں کو اچھی طرح ڈھانپ لیں۔پھلوں اور سبزیوں اور دیگر برتنوں کو استعمال سے پہلے اچھی طرح دھو لیں۔اپنے کچن کے کوڑے دان کو روزانہ ضائع کریں۔کوڑا کرکٹ کو ذخیرہ نہ کریں کیونکہ اس سے بدبو پیدا ہوتی ہے جس سے ہیضہ وغیرہ جیسی کئی بیماریاں جنم لیتی ہیں۔کھانا پکانے کے دوران کچن کے دستانے ضرور استعمال کریں۔رات کے وقت اپنے کچن کی کھڑکیاں کھولیں کیونکہ یہ وینٹیلیشن کے لیے بہت ضروری ہے۔مزید یہ کہ اس کی وجہ سے کچن کا درجہ حرارت کم ہو جاتا ہے۔روزانہ ڈسٹنگ کریں۔اگر آپ کے باورچی خانے میں کوئی کھڑکی نہیں ہے تو اپنے باورچی خانے میں ایگزاسٹ فین ضرور لگائیں کیونکہ یہ گرم ہوا کو دور کرتا ہے۔جب یہ استعمال میں نہ ہوں تو چولہا اور بجلی کی لائٹس بند کردیں۔گیس کے پائپ اور نلکوں کو کثرت سے چیک کریں۔کٹائی اور فرائی کے دوران اپنے بارے محتاط رہیں۔کوئی کھانا ضائع نہ کریں۔خشک اجزاء کو سورج کی روشنی میں رکھیں۔


  For More Recipes

Chicken Biryani

Sindhi Biryani

Chicken Pizza


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.